Kış Ayın da Neler Yapılmalı?

Spread the love

Daha Zinde Bir Kış İçin Bitki Çayları
Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde kış hastalıkları da bir bir boy göstermektedir. Kış hastalıklardan korunmanın hem doğal hem etkili hem de rahatlatıcı yöntemlerinden olan bitki çayları bağışıklık sisteminin korunmasında birebirdir. Sağlıklı bir kış için bitki çayları vazgeçilmezdir.
Bitki Çaylarının Vücuda Faydaları
Bitki çayları antibakteriyel özelliklere sahiptir ve vücuda mikroplara karşı kalkan görevi görmektedir. C vitamini deposudur ve tam bir antioksidandır. Bitki çaylarının bu özellikleri sayesinde kış aylarını daha sağlıklı ve daha zinde geçirmenize yardımcı olmaktadır. Ancak bitki çayları ile ilgili dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi de fazla tüketilmemesi gerektiğidir. Bir gün içerisinde tüketeceğiniz bitki çayı miktarı size yarardan çok zarar verebilir.
Kış Aylarında Tüketilmesi Önerilen Bitki Çayları
Kış aylarının kişi üzerinde meydana getirdiği mutsuzluk ve yorgunluk gibi depresif etkileri ortadan kaldırmak için melisa çayı birebirdir. Ayrıca melisa çayı gece yatmadan önce içildiğinde uykuya dalmayı kolay hale getiriyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında cilt formunu koruyan ve cildin elastikiyetini artırmakta birebir olan kuşburnu çayıdır. Tam bir C deposudur. Kuşburnu çayı hem idrar yolu sorunlarına hem de soğuk algınlığına birebirdir. Sağlıklı bir kış için günde 2-3 bardaktan fazla tüketilmemesi gerekir.
Kış hastalıklarına bire bir ilaç olan zencefil çayı aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatıcı etkilerede sahiptir. Ayrıca zencefil çayına ekleyebileceğiniz bal ve limon sayesinde çayınızı tatlandırabilirsiniz.
Sakinleştirici özelliğinin yanında boğaz ağrılarına da birebir etkili olan papatya çayını grip nedeniyle oluşan ağız yaralarını gidermek içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca papatya çayının rahatlatıcı etkisi sayesinde geceleri rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.
Soğuk algınlığına bire bir ilaç olan tarçın çayı ayrıca boğaz ağrıları için son derece etkili bir bitki çayıdır. Tarçın çayını bir çay kaşığı bal ve bir dilim limon ilave ederek daha tatlı bir çay elde edebilmeniz mümkündür.
Kış aylarında soğuk ile birlikte artan mide ağrılarına bire bir etkili olan nane çayı reflü şikatetlerini gidermektedir. Ayrıca nane çayı mide bulantısına da iyi gelmektedir. Bir dilim limon ile birlikte içilmesi önerilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*