İnflamatuvar Bağırsak Hastalıklarıyla İlgili Bilinmeyenler İzmirlilere Anlatıldı

Spread the love

Karın ağrısı, ishal veya kanlı dışkılama, kansızlık ya da yüksek ateş şeklinde belirtiler verebilen inflamatuvar bağırsak hastalıkları (İBH) ile, daha çok gelişmiş ülkelerde karşılaşılmakta ve inflamatuvar bağırsak hastalıklarının görülme sıklığı dünyada gün geçtikçe artmaktadır.1,2 Ülkemizde ise 2009 yılında yayımlanan verilere göre; her yıl 100 bin kişiden 4.4’üne ülseratif kolit, 2.2’sine de Crohn hastalığı teşhisi konmaktadır.

Ülkemizde ise 2009 yılında yayımlanan verilere göre; her yıl 100 bin kişiden 4.4’üne ülseratif kolit, 2.2’sine de Crohn hastalığı teşhisi konmaktadır.

Bu nedenle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği, global biyofarma şirketi AbbVie’nin koşulsuz desteği ile İBH hasta ve hasta yakınlarıyla bir araya gelerek özel bir etkinlik düzenledi. İnflamatuvar Bağırsak Hastalıkları ve Yaşam Hasta Okulu’nda alanında uzman 11 isim hasta ve hasta yakınlarını hastalıklarla ilgili bilgilendirdikten sonra katılımcıların sorduğu soruları yanıtladı.

İnflamatuvar bağırsak hastalıklarının gündeme getirildiği panelin açılışını Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hale Akpınargerçekleştirdi.

Panelde sırasıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim İBH nedir, neden önemlidir?”, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Yard. Doç. Göksel Bengi İBH’nın yönetimi nasıl olmalı?”, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eczanesi’nden Klinik Eczacı Esra ÖzdağİBH’da tedaviye uyum nasıl sağlanmalı?”, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Prof. Dr. Cengiz Aydın İBH’da cerrahinin yeri nedir?, Ege ÜniversitesiTıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Uzm. Dr. Nalan Gülşen Özçelik Ünal “İBH’da beslenme nasıl olmalı?, Katip Çelebi Üniversitesi fAtatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Cem Çekiç “İBH’da gebelik süreci nasıl olmalı?Prof. Dr. Belkıs Ünsal “İBH’da kanser riski var mıdır?, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Ömer Binicier İBH’da acil klinik nedir?, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Doç. Dr. Didem BalcıİBH’da dermatolojik bulgular nelerdir?, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji Kliniği’nden Doç. Dr. Ali Taylan “İBH’da eklem tutulumları nelerdir?” konularına ilişkin açıklamalarda bulunarak aileleri bilgilendirdi. Yoğun ilgi gösterilen toplantı, hasta ve hasta yakınlarının sordukları soruların uzmanlar tarafından cevaplandırılmasıyla son buldu.

AbbVie Hakkında

AbbVie araştırmaya dayalı global bir biyofarma şirketi olarak, dünyanın en ciddi ve karmaşık bazı hastalıklarına yönelik yenilikçi ve ileri tedaviler geliştirmeyi taahhüt etmektedir. Şirketin misyonu uzmanlığını, işine adanmış çalışanlarını ve yenilikçiliğe yönelik benzersiz yaklaşımını kullanarak, başlıca dört alanda faaliyet göstermektedir: immünoloji, onkoloji, viroloji ve sinir bilimleri. AbbVie çalışanları, 75’ten fazla ülkede her gün dünyanın dört bir yanındaki insanlar için sağlık çözümlerini iyileştirmek üzere çalışmaktadır. AbbVie hakkında daha fazla bilgi için www.abbvie.com ve www.abbvie.com.tr adreslerini ziyaret edebilirsiniz. @abbvie’yi Twitter, Facebook, Linkedin ve Instagram’da; @ abbvieturkiye’yi Twitter, Facebook ve Instagram’da takip edebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*